Nieuws - Politiekapel Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verenigingsdag 2019
geplaatst 29 juni 2019
Inmiddels werd voor de 8e keer met een heuse verenigingsdag de welverdiende zomerstop van de kapel ingeluid. De dag was drukbezocht en weer heel afiwisselend. Zo was er een 6 km wandeling door het prachtige heuvelland, vlaai, gezellig samenzijn, aandacht voor de jubilarissen Sjef Langenberg (50 jaar muzikant), Wiel Schijns (50 jaar lid), Lucien Andriolo (25 jaar lid) , een open air concert van onze kapel en een heuse barbeque.
Koningsdag en Dr.Calshof
geplaatst 18 mei 2019


Op 27 april musiceerde de Politiekapel traditiegetrouw tijdens Koningsdag. Men begon met het opluisteren van de oecemenische Dienst in de St. Lambertuskerk in Kerkrade waarna men burgemeester Som, wethouders, raadsleden, (oud)gedecoreerden en andere aanwezigen muzikaal begeleide naar de Markt toe. Hier werd vervolgens het Wilhelmus gemusiceerd tijdens het hijsen van de nationale vlag. Aansluitend musiceerde men nog marsmuziek.


Dinsdag 14 mei verzorgde de kapel een prachtig concert in een uitverkocht Dr. Calshof in Landgraaf. Ook hier mocht de kapel niet zonder Zugaben vertrekken.    
Naamswijziging van onze kapel
geplaatst 16 april 2019
Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade heeft een nieuwe naam: POLITIEKAPEL LIMBURG. Natuurlijk heeft de kapel daarmede ook een nieuw logo en nieuw mailadres gekregen. Het nieuwe logo zie je bovenstaand. Ons nieuwe mailadres luidt: politiekapellimburg@outlook.com


Muzikale Opening Zwaailichtendag 2019
geplaatst 14 april 2019
Voor het derde achtereenvolgende jaar werd in Kerkrade de grootse Euregionale Zwaailichtendag gehouden. En ook als Politiekapel waren we voor de derde keer hierbij aanwezig. Op de drukbezochte markt zorgden we een uur lang voor de muzikale opening van deze geweldige dag.
Sevagram Langedael uitverkocht voor Dromerij
geplaatst 17 maart 2019
Sevagram Verwenzorg Langedael Vaals was vandaag 17 maart uit zijn voegen gebarst voor thema-concert Dromerij.......uitverkocht huis...….een geweldig publiek..... bedankt Vaals.
Ook vanmiddag musiceerden wij met succes, deze keer in het fraai gelegen zorgcomplex Langedael Vaals. Bewoners, vrienden, familie en andere geïnteresseerden genoten zichtbaar en zongen, sjunkelden, klapten en dansten mee. Ook de titelsong Traumerei ontbrak natuurlijk niet en de bewoners "schnakelden" lustig mee (wie niet weet wat het is moet zeker eens een concert bijwonen). Ook heeft bewoner en zanger "Toni" voor de hele zaal meegezongen tijdens het bekende "auf der vogelwiese"".
Gemeentelijke Jubilarissenviering
geplaatst 16 maart 2019
Tijdens de Gemeentelijke Jubilarissenviering voor kerkraadse muziekverenigingen op 15 maart jongstleden in het historische stadhuis van Kerkrade werden ook drie leden van de politiekapel gehuldigd.

Wiel Schijns (50 jaar lid), Sjef Langenberg (50 jaar muzikant) en Lucien Andriolo (25 jaar lid) hoorden toespraken van o.a. burgemeester Jos Som, wethouder Jo Schlangen en de voorzitter van de federatieve bond van muziekgezelschappen dhr. Toon Peerboom.

Muziek was er van o.a. Jeugdkoor CantaYoung Youngsters, Harmonie St. Marie Gracht en zangduo Loes de Jong en Heidi Brouwers. Het was een druk bezochte viering.
Nieuwjaarsconcert Ter Eyck 15-01-19
geplaatst 15 januari 2019
Dinsdag 15 januari 2019 musiceerden we  in Sevagram Zorgcentrum Ter Eyck, Keekstraat 3 te Heerlen.

Met ons muzikale programma "Dromerij" namen wij de toehoorders mee naar schitterende blaasmuziek van Ernst Mosch tot Guido Henn.
Ook ontbrak de titelsong "Träumerei"  niet alsmede andere werken waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Maar ook snelle polka's, statige marsen alsook rustige walzers passeerden de revu in een prachtig muzikaal programma dat afwisselend en dromerig te gelijk was. Het publiek was razend enthousiast en liet de kapel niet zonder "zugaben" naar huis toe gaan.  

Klik op naaststaand filmpje voor enkele live-fragmenten.
Uitverkocht huis tijdens Kerstconcert
geplaatst 16 december 2018
Vandaag 16 december waren we voor de derde keer (eerder in 2012 en 2015) te gast in de Mehrzweckhalle te Broicher Siedlung.

Deze keer voor een geweldig kerstconcert.

Dit alles in samenwerking met en op uitnodiging van mannenkoor Broicher Siedlung.
Het concert wat tot op de laatste stoel uitverkocht. Het koor en de politiekapel musiceerden zowel afzonderlijk alsoook gedeeltelijk samen.

3 jubilarissen Politiekapel
geplaatst 10 december 2018
In 2018 waren de jubilea van Wiel Schijns (50 jaar lid), Sjef Langenberg (50 jaar muzikant) en Lucien Andriolo (25 jaar lid).
Deze jubilea worden volgens traditie altijd gevierd tijdens de eerstkomende verenigingsdag (2019).
Voor meer info over deze jubilea, klik op JUBILEA 2018,

foto: Helga Klinkers

Kerstmarkt Merode met Politiekapel
geplaatst 9 december 2018

Ondanks het regenweer wist ook vandaag de romantische kerstmarkt van Schloss Merode (tussen Aachen en Düren) veel volk te trekken.

We musiceerden (niet in uniform) een twee uur op de binnenplaats van het imense waterslot in een omgeving versierd met vele duizenden lichtjes en fakkels.

Naast talrijke kerstmuziekwerken hebben we ook twee keer de vele aanwezigen muzikaal begeleid met het zingen van "Alle Jahre wieder" waarna de kerst-engel vanuit de kasteeltoren verscheen en gedichten vertelde. Naast -en onderstaand enkele foto's van vandaag.
Dr. Calshof
geplaatst 13 november 2018

Een top publiek in een bomvol Meander Zorgcentrum Dr. Calshof in Landgraaf. Daarmede kreeg de start van onze Tournee genaamd "Dromerij" meteen extra glans. Onderstaand  twee video-opnames ter impressie alsmede enkele foto-kiekjes.

Politiekapel op TV
geplaatst 06 oktober 2018

Radio & TV zender L1 maakte opnames van de Politiekapel tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Deze zijn uitgezonden op TV en ook terug te kijken. Klik hier toe: POLITIEKAPEL OP TV
De kapel komt dan na 3.14 minuut.
Veel kijk en luisterplezier!Live fragment uit Schnackl-Polka
geplaatst 09 september 2018

Naaststaand filmpje geeft een korte live opname uit de Schnackl Polka weer. Dit tijdens ons optreden in Wijnandsrade.
Ook weten wat Schnacklen is? Bezoek dan een van onze concerten.Muzikale avond Streeperkruis Landgraaf
geplaatst 07september 2018

Dinsdagavond 4 september musiceerden wij voor de talrijk aanwezige dames van het Vrouwengilde Landgraaf. Het werd een avond met interactie en muziekgenot. Er werd mee gezongen, gesjoenkeld, geklapt, er was tijd voor een stukje vla  maar vooral ook tijd voor muziek.Verenigingsdag 30-06-2018
geplaatst 1 juli 2018
Met maar liefst 10 optredens voor de zomerstop werd met de niet meer weg te denken verenigingsdag op 30 juni de vakantie ingeluid. De repetities worden hervat op dinsdag 21 augustus aanstaande. Dan volgen opnieuw 6 prachtige muzikale optredens (zie hiervoor onze agenda).  De verenigingsdag kenmerkte zich onder meer door een prachtvolle wandeling in het heuvelland, gezellig samenzijn, koffie met gebak, een mini-open air concert op het fantastisch gelegen prima bezochte panoramaterras van Hoeve de Eik in Epen en een lekkere barbecue.
Alle foto's op onze website www.politiekapellimburg.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat. Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu