Info - Politiekapel Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Info

POLITIEKAPEL LIMBURG
Politiekapel Limburg is eenmalig in haar soort in de Provincie Limburg. Voornaamste doelstelling is het om het politieapparaat op een andere manier aan de burgers te tonen. De kapel luistert sinds de oprichting tal van manifestaties en bijzondere gelegenheden op. Van concerten in zalen en feesttenten tot optochten in Frankrijk, van opluisteren volksliederen bij interlands als Nederland-Japan (WK Jeugdvoetbal) en Nederland-Duitsland (G-teams) tot musiceren tijdens staatsbezoeken (Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix) maar ook eerder Koningin Wilhelmina. Alle leden zijn amtateur-musici welke onder leiding van dirigent Henk Haan wekelijks in Kerkrade repeteren en jaarlijks een 10-15 optredens verzorgen. De orkestbezetting van Politiekapel Limburg bestaat uit een mix van politiemensen in actieve politiedienst én enthousiaste burgers die in de functie van Politievrijwilliger in de Ondersteuning-Muziek’ (PVO-M) Politie op muzikaal gebied willen helpen.
Repetities en Repertoire
De Politiekapel repeteert elke dinsdag van 19.45 - 21.45 uur in Gemeenschapshuis 't Sjtaater Hoes, Schaesbergerstraat 27, 6467 EA Kerkrade. Deze bijzondere muziekvereniging o.l.v. dirigent Henk Haan verzorgt voornamelijk concerten vol populaire mars&blaasmuziek. Het repertoire is divers en bestaat uit meer dan 100 muzikale werken, van Ernst Mosch tot Tina Turner en van James Last via Frank Sinatra naar Nick en Simon. Daarmede staat het orkest garant voor menig uur muziekplezier. De kapel is vaak te zien en te beluisteren tijdens tal van concerten/ streetparades / optochten / volksliederen (o.a. interlands/vlaghijsen) / ceremonies / manifestaties / bijzondere gelegenheden / kerkdiensten. Beschermvrouw van de Politiekapel is oud politicus Ine Aasted-Madsen van Stiphout.
Boekingen/info
mail naar politiekapellimburg@outlook.com of bel ons op 0031(0)6-50868057
De Politiekapel is lid van de Stichting Politiemuziek Nederland, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Federatie voor Kerkraadse Muziekverenigingen.
Rekeningnummer/KVK
Iban NL10 RABO 0175224943 - BIC RaboNL2U
Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: 14078850
Podiumvereisten
Voor concerten is er een minimaal vloer/podium oppervlak benodigd van 9 meter breed en 6 meter diep. Er dienen een 28 stoelen zonder armleuningen beschikbaar te zijn (in de regel 1e rij 10  stoelen, 2e rij 13 stoelen, 3e rij 5 stoelen). De kapel musiceert altijd volledig live on stage. Een microfoon ter aankondiging van muzikale werken mag gereed worden gesteld.
Politiemuziek Nederland
Binnen de politie wordt al vele jaren enthousiast muziek gemaakt. Kijk maar eens op www.politiemuziek.nl. Op dit moment zijn er naast het Nederlands Politie Orkest (wat zorgt voor de centrale politiemuziek in nederland) 13 koren, ensembles en orkesten op verschillende locaties in Nederland actief (decentrale politiemuziek). Deze locaties zijn vooral ‘door de historie’ bepaald; sommige gezelschappen bestaan al meer dan 100 jaar. Ook Politiekapel Limburg (eerdere naamgevingen waren Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade en kapel (en drumband) der Reserve Politie Kerkrade) timmert al vele jaren aan de weg. De decentrale politiemuziekgezelschappen bestaan uit een kern van politiemensen in actieve dienst, aangevuld met enthousiaste burgermuzikanten die de politie muzikaal ondersteunen. Alle muziekgezelschappen zijn zg. zelfstandige rechtspersonen (Vereniging of Stichting). Binnen de Nationale Politie zijn de muziekgezelschappen onderling verbonden in de Stichting Politiemuziek Nederland (SPN). De Stichting Politiemuziek Nederland behartigt de belangen van de muziekgezelschappen, bewaakt het muzikaal- en representatief niveau en draagt namens de Korpsleiding zorg voor de financiële ondersteuning. Het Stichtingsbestuur wordt voorgezeten door de landelijk portefeuillehouder politiemuziek, hoofdcommissaris Gery Veldhuis, politiechef van de Eenheid Noord-Nederland. De Stichting Politiemuziek Nederland is ingeschreven in het Handelsregister onder het KvK-nummer 70895309

Boekingen/info
mail naar politiekapellimburg@outlook.com of bel ons op 0031(0)6-50868057
De Politiekapel is lid van de Stichting Politiemuziek Nederland, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Federatie voor Kerkraadse Muziekverenigingen.

Rekeningnummer/KVK
Iban NL10 RABO 0175224943 - BIC RaboNL2U
Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: 14078850

Podiumvereisten
Voor concerten is er een minimaal vloer/podium oppervlak benodigd van 11 meter breed en 6 meter diep. Er dienen een 30 stoelen zonder armleuningen beschikbaar te zijn (in de regel 1e rij 13 stoelen, 2e rij 11 stoelen, 3e rij 6 stoelen). De kapel musiceert altijd volledig live on stage. Een microfoon ter aankondiging van muzikale werken mag gereed worden gesteld.
Trailer
Bekijk onze trailer
Contact
Voor al je vragen en meer info kun je graag met ons in contact treden:
Website: www.politiekapellimburg.nl
E-mail: politiekapellimburg@outlook.com
Facebook: www.facebook.com/politiekapel
Telefoon: 0031(0)6-50868057
Op zoek naar contactpersonen van de kapel, klik dan op orkest
Lidmaatschappen

Wij zijn lid van:

- de Stichting Politiemuziek Nederland (SPN)
- de Klankstadfederatie Kerkrade
- de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM)Facebook
Vind ons leuk en volg ons ook op Facebook!
Klik daartoe op de button links van deze tekst!
Muzikant worden van de Politiekapel
De orkestbezetting van Politiekapel Limburg bestaat uit een mix van politiemensen in actieve politiedienst én enthousiaste burgers die in de functie van Politievrijwilliger in de Ondersteuning-Muziek’ (PVO-M) Politie op muzikaal gebied willen helpen. Klik hier voor meer informatie voor als je lid wilt worden van Politiekapel Limburg.

Portfolio
Politiekapel Limburg heeft tot op heden vele honderden optredens verzorgd. Het is onmogelijk om al deze optredens in vogelvlucht te benoemen. Het zijn optredens in binnen -en buitenland, van opluisteren volklsiederen tijdens interlands tot deelname aan het polizeimusikfest, van muzikale ontvangst van het koningspaar tot serenade op Koningsdag. Voor 25 tot 20.000 toehoorders Ook de maatschappelijke functie wordt niet vergeten door optredens in bijvoorbeeld zorgcentra.
Alle foto's op onze website www.politiekapellimburg.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat. Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu