Nieuws - Politiekapel Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Concertreis Politiekapel groot succes
geplaatst 15 mei 2024
van donderdag 9 t/m maandag 13 mei waren wij op concertreis naar Oostenrijk en Zuid-Duitsland. We mogen inmiddels concluderen dat deze succesvol is verlopen.

Na een heerlijke busreis met onder meer een "Bus-Bingo" alsook "Tieke-zinge in de Bus" kwamen wij donderdagnamiddag  aan in ons "Politiekapel Limburgerhaus". Een groepsaccommodatie midden in de natuur met uitzicht op de nog deels met sneeuw bedekte bergtoppen. Puur genieten.

Op vrijdag bereikten we per kabelbaan het bergrestaurant van de Walmendingerhorn (Oostenrijk) en verzorgden wij voor vele enthousiaste toehoorders een uniek optreden op 2000 meter hoogte. Bij dit optreden was ook de Oostenrijkse Politie vertegenwoordigd. Vanuit Politie brachten wij hen een Deflsblauw bord met Politie inscriptie mee.  's Avonds repeteerden wij nog met Musikkapelle Oberstdorf (Duitsland) aan twee gezamenlijke marsen.

De zaterdagmiddag verkenden wij onder meer het gezellige Oberstdorf en stond er 's avonds het prachtige gemeenschappelijke concert in de grote "Nebelhornsaal" van het "Oberstdorfhaus" op het programma. Ook deze wisten vele toehoorders te vinden. De twee gezamenlijke werken werden uiteraard de kers op de taart, we zaten met meer dan 80 muzikanten op de grote b├╝hne. Namens Politie en gemeente Kerkrade mochten wij ook hier een Delfsblauw bord respectievelijk miniatuur van mijnwerkersmonument d'r Joep overhandigen.

Zondag was de dag van de Breitachklamm en het skischans stadion, beide ook al zo indrukwekkend. Afgesloten werd met een heuse Tiroleravond, special guest werd accordeonist Willy die samen met ons voor een geweldige (muzikale) stemming en afsluiting zorgde.

fotoboek: https://myalbum.com/album/YBz47BuHks3aPJ/
mede mogelijk gemaakt door: IFBTeeVee76


Politiekapel Limburg Trofee 2024
geplaatst 17 maart 2024

Afgelopen dinsdag hielden wij onze jaarvergadering waarbij we zoals gebruikelijk het afgelopen jaar de revue lieten passeren maar ook vooruit keken naar de komende periode (met onder meer een concertreis in het verschiet).
Vorig jaar zijn we ook gestart met het uitreiken van de Politiekapel Limburg Trofee. Bedoeld om iemand nog eens extra in het zonnetje te zetten. Deze keer viel de eer te beurt aan aftredend bestuurslid Jos van der Meer die gedurende 7 jaren zich op een bewonderingswaardige wijze voor onze vereniging heeft ingezet.
Overlijden John Debie
geplaatst 18 februari 2024


Geschokt hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerd lid en onze 1e klarinettist John Debie.
Niet te bevatten. Wij wensen familie veel sterkte toe.
John, we gaan je ontzettend missen.

Bedankt voor alles!
Je muziekvrienden van POLITIEKAPEL LIMBURG

Op zaterdag 24 februari hebben wij John's uitvaart muzikaal opgeluisterd. Met vier muzikale werken bewezen wij hem een laatste eer.
Concertreis Oostenrijk&Duitsland
geplaatst 6 februari 2024

In mei bezoekt Politiekapel Limburg zowel Oostenrijk alsook Zuid-Duitsland.
Op vrijdag 10 mei musiceren we 11.30-13.30 op de 2000 meter hoge Walmendingerhorn in Mittelberg (Oostenrijk). Allen bij slecht weer wordt dit optreden naar zondag 12 mei verplaatst.
Op zaterdag 11 mei verzorgen we samen met Musikkapelle Oberstdorf een concert, aanvang 19.30 uur in het imposante Oberstdorfhaus in Oberstdorf (Zuid-Duitsland).

Alle foto's op onze website www.politiekapellimburg.nl zijn sfeerfoto's waarbij niet een individu centraal staat. Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu